У четвртак, 1. октобра, у 19 сати у Културном центру „Драинац“ , биће изведена представа по тексту Душана Ковачевића „Шта је то у људском бићу што га тера према пићу“

У четвртак, 1. октобра, у 19 сати у Културном центру „Драинац“ , биће изведена представа по тексту Душана Ковачевића  „Шта је то у људском бићу што га тера према пићу“

Ова представа је једини текст Душана Ковачевића који никада није извођен у позориштима. Адаптацију текста сачинио је књижевник Даниел Јовановић, а режија је поверена доајену позоришне делатности у Прокупљу Зорану Цветковићу.

Поред Уметничке групе Галерије „Фил-арт“, у пројекат су укључени и ученици Драмског студија Гимназије који сваке године успешно наступају широм Србије, посебно у Крагујевцу на Гимназијском позоришном фестивалу, као и глумци „Театра  13“ Културног центра  „Драинац“ из Блаца, који су прошле  године успешно реализовали пројекат представе „Путујуће позориште Шопаловић“.

Представа има едукативни карактер са основним циљем подизања нивоа свести о штетности алкохола на уметнички начин.

У представи играју: Зоран Цветковић, Саша Савић, Бранка Панић, Игњат Јовановић, Тијана Миленковић, Владимир Мирковић, Ђорђе Јоксимовић, Милан Миленковић Симић, Ружица Стаменковић.

 

Адаптација :Даниел Јовановић

 

Режија: Зоран Цветковић

Оставите одговор

Your email address will not be published / Required fields are marked *