Креативна радионица

Ликовна креативна радионица „Дуга“ основана је у јануару 2009. године и до данашњег дана образује различита годишта визуелним уметностима, њиховом применом и свеприсутношћу у свакодневном животу.

Оснивачи и идејни творци радионице су магистар сликарства Надица Грбић и историчар уметности Јован Секуловић, а уз помоћ Културног центра „Драинац“ који је уступивши простор радионици омогућио да идеја кроз рад и изложбе у холу центра представи се публици.

Концепт радионице је да се у одређеном временском оквиру обради одређена тема или сликарска, вајарска техника, углавном кроз примењену уметност.

До сада су се чланови радионице бавили иконописом (јајчана темпера, пигмент, позлата), мозаиком (стакло, керамика, природни материјали итд.), лампионима (од папира, тканине, осликани), керамиком (предмети ливени и ручно обрађени, бисквитно печени, бојени и лакирани), накитом (керамика, стакло, тканина итд.), израдом сувенира за традиционалну манифестацију „Дани шљиве“ које су дизајнирала деца, израдом маски (венецијанске маске, маске од папира, гипса, керамике).

Радионица је временом са употребом све квалитетнијих материјала и техничких средстава а захваљујући ентузијазму оснивача, све више напредовала и напредује надајући се што већем интересовању како млађих тако и старијих генерација.