ФИЛМ „БАЛКАНСКА МЕЂА“ 14.АПРИЛА ОД 18 И 20:30 ЧАСОВА

Жанр: Ратна драма

Датум приказивања филма: 14.04.2019.

Време приказивања филма: 1800и 2030 часова Трајање:  130 минута

Режија : Андреј Волгин

Главне улоге : Антон Пампушњиј, Гоша Куценко, Милена Радуловић, Сергеј Шакуров, Милош Биковић, Гојко Митић, Сергеј Гармаш.

Година:  2019.

Земља : Русија , Србија.

 

Балканска међа је руско-српска ратна драма у режији Андреја Вологина, посвећена тајној операцији преузимања аеродрома Слатина на Косову и Метохији током НАТО бомбардовања СР Југославије 1999. године. Ови догађаји су постали најопаснији за погоршавање односа између Русије и Запада још од Карипске кризе.

Премијера филма у Русији била је 14. фебруара 2019. године, под компанијом Твентит сенчури Фокс. У Србији, филм је премијерно приказан 19. марта 2019. године у Сава центру у Београду.

Радња филма је о малом одреду од 200 руских војника који су убачени у специјалну операцију на Косову и Метохији усред војног сукоба 1999. године. Суочавајући се са албанским разбојницима и војницима НАТО-а, храбри падобранци покушавају да задрже стратешки важан аеродром Слатина и спасу српске заробљенике, који имају трагичну судбину. Рус Андреј Шалатов има и лични мотив, његова девојка Јасна заробљена је од стране Албанаца због шверца органа.

Оставите одговор

Your email address will not be published / Required fields are marked *