48.ДРАИНЧЕВИ КЊИЖЕВНИ СУСРЕТИ – АКАДЕМИК МИЛОВАН ДАНОЈЛОВИЋ ОБИШАО ДРАИНЧЕВУ КУЋУ У СЕЛУ ТРБУЊЕ И ПРИСУСТВОВАО ПРОГРАМСКИМ ДЕШАВАЊИМА У КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ ДРАИНАЦ

 

Програмски део 48. Драинчевих књижевних сусрета одржан у Блацу започео је обиласком родне куће Рада Драинац , великог песника рођеног у селу Трбуњу.

Част да по први пут обиђе Драинчеву родну кућу имао је и овогодишњи добитник  Драинчеве награде, академик Милован Данојловић, бард српске књижевности који живи и ради у Француској.

Песници су говорили стихове на прагу Драинчеве куће.Даљи програм настављен је у Културном центру „Драинац“ , где је најпре изведена монодрама о Драинцу и Багрјани у извођењу Марије Ђалић , а након тога уприличено је и вече поезије које је отворио Немања Вељовић  читајући свој рад о Драинцу.

 

Директор Народне библиотеке „Раде Драинац“, Драган Огњановић истакао је да је велика част да по први пут у историји постојања Драинчевих књижевних сусрета угостио министра културе који је истакао да је ово веома значајна манифестација на мапи министарства културе коју ће и у будућности подржавати.

 

 

Програмски део Драинчевих књижевних сусрета у Блацу Народна библиотека „Раде Драинац“ из Прокупља реализовала је у сарадњи са Народном библиотеком „Рака Драинац“у Блацу и Културним центром „Драинац“ у Блацу.

 

Оставите одговор

Your email address will not be published / Required fields are marked *