Културни центар „Драинац“ прославио 56.рођендан –Вече посвећено аматерима-

 

Културни центар обележио је 56 година од оснивања и 36 година од почетка рада у објекту у ком и данас  егзистира. За ову прилику Културни центар је приредио богат културно – уметнички програм који се састојао из наступа секција које раде под окриљем центра.

 

Први је наступио ФА „Драинац“ који је извео три кореографије. Најстарија група фолклораша извела је кореографију „Црноречје“ , најмлађа група извела је кореографију „ Катанка“ док је средња група извела кореографију „ Лесковац“. Програм је даље настављен  извођењем представе „ Љубав шта је то“ коју су приредили полазници драмске радионице „ Креативни пут“.

 

 

 

Програм је накратко прекинут обраћањем директорке Културног центра  Марије Ћурчић која је нагласила значај  аматеризма у култури а потом је уручила захвалнице појединцима који су  дали пун допринос у реализацији културних дешавања у протеклој години.  Захвалнице су уручене Зорану Цветковићу за режију представе „Пробуди се, Като“ ,  Латинки Стојановић за режију представе „ У славу предака- Помен“, Славици Павличевић и Јасмини Ћирковић Драгићевић за вођење радионице „ Креативни пут“ ,Срђану Живковићу за режију представе „ Боемско вече“ , Милени Симић за вођење ликовне радионице „ Да Винчи“,  Душану Кнежевићу за вођење ФА „Драинац“ и Надици Грбић за свеобухватну  досадашњу сарадњу.

Програм се наставио извођењем представе „ Пробуди се, Като“, а по завршетку представе публика је погледала изложбу слика ликовне радионице „ Да Винчи“ која је постављена у холу Културног центра.

За све госте је на крају приређен коктел у холу Kултурног центра.

Оставите одговор

Your email address will not be published / Required fields are marked *