Позоришна представа „Лепотица Линејна“ у Културном центру „Драинац“

Представа „Лепотица Линејна“ биће изведена 30. новембра од 19:00 сати у биоскопској сали Културног центра „Драинац“ у Блацу.

Представа је рађена по тексту Мартина Магдона у режији Милоша Јагодића, а играју Љиљана Стјепановић познатија као Радојка у серији “ Село гори, а баба се чешља“,  Јелена Стајковац, Дејан Тончић и Никола Ракић.

У представи “ Лепотица Линејна“ говори се о односу мајке и ћерке , као и о двојици синова од којих један одлази у свет за бољим животом. Мајка се боји самоће због једноличног живота који живи у малој средини. На сцени се појављује четворочлана екипа глумаца. Представа је премијерно изведена 17. децембра 2013.године у крушевачком позришту .Представа бележи преко 60 гостовања широм земље.

„Лепотица Линејна“ је била у такмичарској селекцији свих реномираних фестивала у Србији и региону: „Театар у Тврђави“ Смедерево ( награда Мара Бранковић за младу наду фестивала Николи Ракићу за улогу Реја Дулија ), „Борини позоришни Представа дани“ Врање, „Дани Зорана Радмиловића“ Зајечар ( награда Зоранов брк за глумачку бравуру Јелени Стајковац за улогу Морин Форлан ), „Балкан фест“ Димитровград, „Међународни фестивал глумца“ Никшић, „Белеф“ Београд, „Арт Трема Фест“ Рума.. „Театар у једном дејству“ Младеновац 9.10.2015. и Фестивал у Аранђеловцу 10.11.2015. године, на ком је и добила награду на најбољу представу.

Оставите одговор

Your email address will not be published / Required fields are marked *