Награде за блачке глумце на позоришном фестивалу “ Миливојев штап и шешир” : награђени Ленка Ћојбашић и Саша Савић глумци Театра 13

Позоришни фестивал “Миливојев штап и шешир” ове године одржава се online од 22. фебруара до 3. марта.

На  сусретима варошких позоришта Србије, у организацији Центра за културу Пожаревац,синоћ је приказана представа TRE SORELLE , аматерског позоришта Театар 13 из Блаца које се у јакој конкуренцији дошло до главног фестивалског дела.

На позоришном фестивалу “ Миливојев штап и шешир” глумица Ленка Ћојбашић проглашена је за глумицу вечери, док је глумац Саша Савић добио награду за Сликовито приказан лик.

-Улога Розе у представи“ TRE SORELLE” је моја прва велика улога. То је мој први корак ка унапређивању мојих глумачких способности и драго ми је што је улога Розе награђена јер сам везана за ту улогу и драго ми је што смо блачане могли да испоштујемо и одржимо ову представу јер блачани воле наш Театар 13, рекла је награђена глумица Ленка Ћојбашић.  

Велика је част учествовати на овако великом фестивалу и добити награду, рекао је глумац Саша Савић који се захвалио жирију који је препознао труд , теленат и рад екипе представе“ TRE SORELLE”.

Након одгледане представе “Тре сореле” Аматерског позоришта “Театар 13”  из Блаца , жири 17. Аматерских глумачких свечаности, који ради у саставу;Весна Станковић, глумицаВера Зарић Митровић, директор  Народне библиотеке Пожаревац Љиљана Дабић, директор  Галерије “Милена Павловић Барили”донео је одлуку да за Сликовито приказани лик награди Сашу Савића, за улогу Дамјана. Глумица вечери и добитник штапа је Ленка Ћојбашић за улогу Розе.

Сваке вечери проглашава се добитник реплике Миливојевог штапа,  док ће на крају фестивала најуспешнијем међу њима припасти и реплика његовог шешира. Због актуелне ситуације, фестивал се ове године изводи у онлајн формату, преко Јутјуб канала Центра за културу Пожаревац.

 

Оставите одговор

Your email address will not be published / Required fields are marked *