16.01. и 17. 01. Трећи сајам рукотворина „Створиле су руке“

У организацији Културног центра“ Драинац“ по трећи пут организује сајам рукотворина под геслом“ Створиле су руке“.             Иницијативу и организају предходне две манифестације урадио је  „Клуб жена“ Блаце. С обзиром да је манифестација за врло кратко време нарасла, посао организације манифестације преузео је Културно центар „ Драинац“ пре свега из техничких и просторних разлога.

Ове године манифестација ће бити организована у холу Културног центра „ Драинац“ 16. и 17. јануара 2018.године. Већ сада манифестација ће имати рекордан број излагача из Блаца, Прокупља, Ниша, Алексинца, Врњачке Бање и других градова из целе Србије.

На мнифестацији ће бити изложени текстилни одевни предмети (плетени, везени, шивени),прехрамбени ручно рађени производи(слана и слатка зимница, сокови, слаткиши) као и други ручно рађени производи.

У току трајања манифестације биће и пратећег програма у виду радионица. У уторак 16. Јануара биће организована радионица „Створиле су руке“ за ученике основне школе од 1.до 4.разреда, а у среду 17.јануара радионица  „С колена на колено“ биће организована за децу предшколске установе „Наша радост“. Такође у оквиру манифестације фолклорни ансамбл „Драинац“ одржаће завршни концерт 16. 01.2018. са почетком у 18 часова.

На крају манифестације који је предвиђен за 17.јануар са почетком у 17.часова биће одржана етно модна ревија из Алексинца а потом ће бити проглашене најбоља плетиља, најбоља везиља,најбоља домаћица и најбољи штанд.

Посетиоци сајма имаће прилику да тајним гласањем изберу најбољи штанд.

 

            ПРОГРАМ МАНИФЕСТАЦИЈЕ

 

Први дан

 

-09:00 долазак и поставка излагача

-12:00 свечано отварање трећег сајма рукотворина(обраћање директора Културног центра)

-16:00 радионица (Створиле су руке) за децу из основне школе од 1. до 4. разреда

-18:00 Концерт фолклора( сала Културног центра)

– Гост : Етно група из Бруса

 

 

Други дан

 

-10:00 отварање штандова

-11:30 Радионица „ С колена на колено“- за децу П.У „ Наша Радост“

-17:00 Етно модна ревија из Алексинца

-18:00 Завршетак гласања и  додела награда

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Your email address will not be published / Required fields are marked *