Skip to main content

Секције

ЛИКОВНА КРЕАТИВНА РАДИОНИЦА „ДА ВИНЧИ“

Секција је добила име по познатом сликару Леонарду Да Винчију, који је насликао најпознатија дела „Мона Лизу“ и „Тајну вечеру“. Секција почиње са радом 18.септембра 2016 године.Води је предавач Милена Симић.Ликовна секција за сада броји 20-оро деце. Секција ради у склопу Културног центра „Драинац“ ,два пута недељно уторком и четвртком у 17:30 часова.Деца се баве креативним радом, кроз тај рад можемо да им покренемо креативност.Узраст деце је од 4-15 година.

Да би деца волела и разумела уметност потребно је да она буде присутна у њиховим животима од најранијег детињства. Ликовне технике које деца раде у радионици су: цртање, сликање витраж и асамблаж. Деца једном месечно цртају на отвореном, на великом уметничком платну. Једном месечно излажу радове у холу Културног центра“Драинац“.

„Придружите се магичном свету уметности и уживајте док стварате“

           ya stampu flajer

ЛИКОВНА КРЕАТИВНА РАДИОНИЦА “ИЗРАЗИ СЕБЕ”

Ликовну креативну радионицу „Изрази себе“ води магистар уметности сликарства Надица Грбић. Она успешно води радионицу већ 15 година при Културном центру „Драинац“. Много генерација је прошло кроз ову радионицу где су касније и уписали уметничку школу и факултет уметности. У оквиру ликовне радионице деца су се упознавала са више уметничких техника од цртања угљеном , графика,вајарство , керамика , иконографија, деца су сликала темперама , уљем на платну. Неки људи су препознали квалитет радионице и притекли су у помоћ донаторством. Креативна радионица поред више пута организованих изложби, организује и новогодишњи маскембал. Врло поносно за све ове године чувају све податке о себи. Ликовна радионица је више пута награђивана на ликоним конкурсима, једном недељно раде при Културном центру.Врло често су у сарадњи са старијим колегама.Магистар уметности и сликарства Светлана Јевремовић, историчар уметности Јован Секуловић, професор разредне наставе Славица Павличевић и будући академски сликар Милена Симић.

Кроз креативну ликовну радионицу можете развити осећање за естетику, квалитетно и забавно испунити слободно време!

 

 

.nadica

 

ДРАМСКА РАДИОНИЦА “КРЕАТИВНИ ПУТ”

Драма у образовању као метод заснован на креативном драмском процесу представља начин учења кроз стваралачко драмско искуство, које надилази пуко усвајање градива.Драмска секција “Креативни пут” почела је са радом 01.септембра 2016 године.Намењена је ученицима основне школе  и броји око 30-оро деце, кроз коју их воде Јасмина Ћирковић Драгићевић и Славица Павличевић. Кроз драмско стваралаштво, ученици развијају машту , спонтаност, инвентивност, интелигенцију, емотивност, а пре свега емпатију-способност да разумеју друге људе ,  њихове мотиве и осећања,  да се пренесу у њихову позицију,  да проникну у њихове амбиције и циљеве. Драмски процес омогућава да ученици кроз машту и игру истраже вредност ставова,  различите улоге и перспективе. Креативна драма младим људима даје глас, омогућава им да саопште оно што имају потребно да искажу,на начин снажан ,дирљив и креативан у исти мах,  а тај глас се чује далеко и оставља дубок траг.

kkkk